Zeptejte se na cokoliv

Výměna oken - ošetření stavební spáry

Zbyněk | 17. 9 2010 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den, budu vyměňovat okna. Dům je zateplen 5cm polystyrenu. Na špalety se ale zapomnělo a tak se budou dozateplovat až nyní. Použití pásky (tuším parotěsné) ze strany interiéru je jasné... Musím ale použít pásku(tuším paropropustnou) ze strany exteriéru, když budu dozateplovat špalety a polystyren(asi 3cm) bude až k oknům???? Jeden prodejce mi tvrdí, že to není nutné. Ostatní to nacenili a neřešili. A já si nejsem jist, jestli ta z exteriéru je tedy nutná či nikoli. Děkuji za radu, Zbyněk

Odpověď:

Dobrý den,

absolutní většina výrobců ETICS / KTZ (kontaktní zateplovací systém) řeší připojení systému k oknům přes těsnicí lišty nebo pásky. Něco jiného vám ale můžou tvrdit firmy prováděcí/montážní, které nakupují od těchto výrobců a není výjimkou, že si práci usnadňují vynecháváním některých komponent. 

Doporučuji vám vybrat si ETICS od renomovaného výrobce http://www.czb.cz/zateplovani-budov/kvalitativni-trida-a/ a ověřte si dotazem i u něj, jak řeší u konkrétního systému připojení na okna apod. 

Obecně nedoporučuji použít pro vnější uzávěr tmely. Umožňují minimální odvětrání spáry. Naopak bych doporučil využít kvalitní těsnicí komprimovanou pásku v kombinaci se začišťovací APU lištou.

Přeji pěkný víkend.  

TOPlist