Zeptejte se na cokoliv

PP pásky

karjak | 7. 10 2010 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, píši ohledně aplikace interiérových parotěsných a exteriérových paropropustných okenních PP fólií na ostění. Tyto pásky se lepí na zapravené nebo na nezapravené zdivo? Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká norma, která tuto aplikaci pásek specifikuje. V průběhu listopadu by měl vyjít český překlad nové "okenní" normy ČSN EN 14351-1, tak třeba tam se dočtu něco víc. Za radu předem děkuji.

Odpověď:

Dobrý den,

těsnicí materiály se lepí podle svých úprav a možností na nejrůznější podklady, které se na stavbách vyskytují. Tedy i na zdivo např. částečně omítnuté, což se stává běžně u systému cihlových tvarovek typu P+D. Vždy záleží na konkrétní stavbě, detailu, materiálech a finančních možnostech. 

Norma kterou uvádíte je norma výrobková. Informace o montáži v ní velmi pravděpodobně nebudou. Samotnou montáž a její principy by měla řešit připravovaná norma ČSN 74 60 77. Navíc v prosinci tohoto roku vyjdou v rámci nového vydání na CD-ROM PROFESIS (profesní informační systém) metodické pokyny nejen pro projektanty, týkající se osazování oken

Aktuální norma uvádějící požadavky na vlastnosti oken, spár a konstrukcí je ČSN 73 05 40 – část 2 v aktuálním znění.

Přeji pěkný čtvrtek.

TOPlist