Zeptejte se na cokoliv

Správná montáž rámů oken PVC

Ladislav Březina | 18. 11 2010 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Odborná řemeslná firma provedla výměnu starého dřevěného okna ( l křídlové ) na kompletní okno PVC. Zřejmě si zjednodušili práci, rám osdadili tak, že odtokové kanálky ve sdpodní části drážky rámu jsou v podstatě "zazděné", voda nemá kam odtékat, resp. do zdiva ( co to udělá v zimě při mrazech s vlhkostí atd.? ). Podle mě toto je nesprávné a nefunkční, prostě nesnížili profil okna, rám doslova utopili. Řemeslník prohlásil, že to je dobré. Smůlou bylo, že to dělali starší důchodkyni, která tomu nerozumí. Můžete mi sdělit a potvrdit, že toto je zásadní vada montáže a bude oprávněný předmět reklamace? Popřípadě, je tato skutečnost písemně normovaná při montáži, kde to najdu? Děkuji. Ladislav B.

Odpověď:

Dobrý den,

pokud jsou odtokové otvory zazděny nebo jiným způsobem je zcela omezena nebo zamezena jejich funkce, je potřeba toto urychleně reklamovat. Škody na vlhkém podkladním zdivu  mohou být velmi vážné až nastanou mrazy. 

 

Základním předpokladem funkčního osazení okna je zamezení pronikání vody z exteriéru do interiéru a pochopitelně do nosných nebo izolačních vrstev konstrukcí. 

 

Zazdění výtokových otvorů do podkladní konstrukce parapetu je zcela nepřípustné!

 

Přeji pěkný čtvrtek.

TOPlist