Zeptejte se na cokoliv

Exterierová páska na čelní stranu okenního rámu

František Volný | 29. 8 2016 | Nezařazené / Nezaradené

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o vaše doporučení na exterierovou fólii na čelní stranu okenního rámu. Na rekostruovaném domě proběhla výměna starých oken za nová plastová. Ze strany interiéru byla správně použitá odpovídající fólie. Ovšem z exteriéru už žádná fólie použitá nebyla a mezi stěnou a rámem okna „kouká“ pěna. Chtěl bych vás tedy požádat o sdělení, zda-li je tento dodatečný postup možný, jakou doporučujete pásku s tím, že páska bude následně zapravena jen omítkou (s případným použitím lepidla a perlinky). Děkuji za vaší odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

pro vámi popsaný detail je možno využít materiálů, které jsou deklarovány jako okenní fólie pro exteriér. Liší se od sebe zpravidla délkou odolnosti vůči UV záření a výbavou. Ve vašem případě bych doporučil při výběru zvážit, jak dlouho bude muset fólie vydržet než bude zakryta. Celá řada fólií na trhu má minimální deklaraci cca 2 měsíce. Ty odolnější cca 12 měsíců. 

Fólie by měla být nalepena z čela rámu, překlenout spáru a následně být zafixována (přilepena) na ostění. Detail by mohl vypadat zhruba takto: http://montazokna.cz/fotogalerie/drevena-okna-osazena-do-lice-zelezobetonoveho-monolitu

 

Přeji pěkný den.

TOPlist