Zeptejte se na cokoliv

Připojovací exteriérová páska

Monika Lesková | 26. 9 2016 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu. Rekonstruujeme starší rodinný dům a na řadu přišla výměna špaletových oken za nová plastová. V požadavcích smlouvy jsme "nevědomky" odsouhlasili, že nepožadujeme připojovací spáry (ač je to dle ČSN normy povinné). PU pěna samozřejmě UV moc dlouho neodolá, proto jsme se rozhodli pro připojovací spáry - exteriérová + interiérová. Dnes jsme na okenní rámy přilepili okenní folie od SOUDALu. Můžete mi, prosím, poradit, zda to takto můžeme nechat? Je pravda, že ty rohy nevypadají dobře. Pár fotografií pro představu: http://lemonca.rajce.idnes.cz/Nova_okna/ Dále mi není jasná jedna věc. Pokud extérierová páska odvádí páru z vnitřku ven, jak toto může být dodrženo, když jí zednicky začistíme? Tedy jí ucpeme. Po zateplení, kdy položíme vrstvu polystyrenu, nedojde ještě k většímu "ucpání"? Omlouvám se za neodborné termíny a dotazy, jsem ve fázi poznávání a účení. Moc děkuji za rady. Monika.

Odpověď:

Dobrý den,

vcelku povedeně vypadá aplikace okenních fólií na obrázku 4635.jpg. V ostatních případech jsou fólie krátké a rohová napojení dosti komplikovaná. Část fólie s perlinkou je potřeba následně upevnit na zdivo pomocí cementového lepidla. 

Následné překrytí fólie omítkou nebo EPS ničemu nevadí. Omítka má vyšší propustnost pro páry než většina pojistných hydroizolací. EPS již nikoliv, ale ten nebývá zase připevněn vůči rámu okna trvale těsně. 

 

Přeji pěkné pondělí. 

TOPlist