Zeptejte se na cokoliv

těsnící pásky

Jan | 15. 4 2010 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, prosím o sdělení, zda nepoužití pásky Illbruck z vnější strany okna je závažnou technologickou chybou při instalaci a utěsnění plastového okna. Použití pásky Illbruck bylo provedeno pouze z vnitřní strany okna. Musí být páska použita jak z vnějšku, tak zevnitř? Má smysl dávat pásku pouze zevnitř? Děkuji

Odpověď:

Dobrý den,

povinností výrobce nebo prodejce oken, který Vám okna dodává je zabudovat své výrobky takovým způsobem, aby byly zachovány jejich technické parametry a předpokládaná životnost. Zároveň by montáží okna neměla být snižována např. tepelná charakteristika okolních konstrukcí, tedy zpravidla ostění. Proto je potřeba vytvořit takový uzávěr spáry, který bude dilatovat a tepelně izolovat po 365 dnů v roce a po dobu předpokládané životnosti okna.

 

Aby bylo možné výše uvedeného dosáhnout, je potřeba mít tepelný izolant spáry stále v suchu a toho je ve většině případů dosahováno přidáním další vrstvy/materiálu na vnitřní stranu spára a i na vnější stranu spáry. Pokud zůstane polyuretanová pěna nebo vlna z jedné části spáry neošetřena dochází během roku k větší nebo menší míře dysfunkce detailu a poškozování tepelného izolantu spáry nebo okolních konstrukcí.  

 

Mějte se pěkně.

TOPlist