Zeptejte se na cokoliv

Plísen

Renata | 3. 10 2011 | Nezařazené / Nezaradené

Dobrý den, prosím mám dotaz.V pokojíku po montáži plast.okna podel celého obvodu rámu okna, mám asi 2cm mokrou zed.Větrám,mám mikroventilaci,avšak zed vubec nevysychá! Toto trvá již 3.roky,myslela jsem ,že jde o krátkodobou záležitost a časem to přejde a zed se vysuší.V zimě větrám,topím,topení ani na noc nevypínám. Nyní kontaktuji firmu, ale prý neumím větrat,netopím!Nakonec mám zateplit barák, nebo si dát dřevěná okna. V pokoji na zdi i plísen, jelikož jde o dětský pokoj,nechci to tak nechat a jednání firmy mě mrzí. Rosení oken a podobné problémy už ani raději neřeším.Utřu vodu a kašlu na to.Kytky nemám, prádlo v té místnosti nesuším.Nevím co je špatně, prosím poradíte mi?? Děkuji moc.

Odpověď:

Dobrý den,

doporučuji měřit teplotu a vlhkost v místnosti, kde se tento problém vyskytuje. Pokud naměříte teplotu okolo 21-22 °C a vlhkost vzduchu do max. 60% R.V.V. a přesto se vám budou okna rosit a zeď navlhat, tak se bude jednat patrně o vadu montáže prvku.

 

Může se jednat o nízkou povrchovou teplotu na vnitřní straně (teplotní faktor vnitřního povrchu) rámu oken a poté rosení okna a špalety. Ta může mít příčinu, že do spáry mezi omítku/ostění a okno přímo teče dešťová voda, či odněkud zatéká. Nicméně doporučuji se obrátit na nějakou odbornou firmu zabývající se detekováním stavebních vad a jejich příčin, např. http://www.awal.cz .

 

Přeji pěkné, slunečné pondělí.

  

 

TOPlist