Zeptejte se na cokoliv

plechové kotvy

Tomáš Veselý | 25. 10 2011 | KOTVENÍ / KOTVENIE

Dobrý den, mám ještě jednu doplňující otázku - tento systém, který navrhujete, se mi velmi líbí, ale přece jen bych se chtěl ujistit - jak není okno ukotvené natvrdo, je dobré, že umožňuje dilataci, ale je tento systém kotvení pomocí plechových kotev, stejně stoprocentní z hlediska pevnosti, jako s turbošrouby? Člověk má pocit, že je okno pak jakoby "plovoucí", protože plechy stále umožňují pohyb, není pak problém u těžšího okna s trojskly s deformací? a v případě, že pak okno dilatuje, nepraská omítka kolem spáry? Velice děkuji za odpoveď. T.Veselý

Odpověď:

Dobrý den,

doporučuji vám přečíst si sekci ZDE: http://beta.montazokna.cz/spravna-montaz-okna/system-spravne-montaze/kotveni/pozadavky a ZDE: http://beta.montazokna.cz/spravna-montaz-okna/system-spravne-montaze/kotveni/materialy. Najdete tam uvedeny výhody a nevýhody určitého typu kotvení. Nejdůležitější ovšem je, že okno svoji vlastní váhu musí přenášet do parapetního zdiva přes nosné podložky, nikoliv ji přenášet na kotevní prvky. Omítka nemá být "natvrdo" dotažená k rámu okna. Pokud je toto splněno, nemá co praskat a odlupovat se. Koukněte i do sekce DETAILY, je tam několik ukázek. 

 

Na váš původní dotaz neumím jednoznačně odpovědět, specifikace požadavků je velmi vágní. Nejdůležitější je, jaký je zdroj hluku a jakého kmitočtu, vlnové délky a síly jsou zvukové vlny. Pokud toto neznáte, může se vám stát, že koupíte okno, které nebude vyhovovat. Obecně platí, že řádně utěsněná připojovací spáry eliminuje ztráty zvukové izolace okna, které vznikají díky zabudování. Tedy ztráty jsou ideálně nulové. Tip na materiál, který má vysoký zvukový útlum ZDE: http://www.tikatalog.cz/pasky/tp652-illmod-trio/.

 

 Mějte se fajn.

TOPlist