Zeptejte se na cokoliv

Dřevěné okno osazení a těsnění

Daniela Kočí | 9. 11 2011 | Nezařazené / Nezaradené

Dobrý den,provádíme rekonstrukci ciheného RD z 20.let 20 století.Osadili jsme dřevěná eurookna do zapraveného otvoru který je vylepen v ostění a nadpraží styrodurem 3cm(v celé tloušťce zdi 45 cm), mezera mezi okenním profilem a styrodurem vypěnována,parapet budeme zapravovat obdobně.Okna jsou vsazena v líci fasády na kterou přijde zateplovací systém.Plánujeme oblepit zvenčí mezeru mezi okenním profilem a styrodurem paropropustnou folíí v interiéru mezi profilem a styrodurem parotěsnou folíí.Zajímalo by mě zda nebude problém, že provedeme přelepení pouze kritického místa -v místě vypěnování vypěnování a nebude přelepen celý styrodur.Nebude potom problém, že bude vlhkost do konstrukce pronikat přes zateplené ostění(nadpraží, parapet) okna? Ještě bych se chtěla zeptat, doporučujete nějakou konkrétní značku folie?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

propustnost styroduru/polystyrénu co se týká vlhkosti je nižší než u stejné tloušťky zdiva. Není tedy důvod mít obavy, že přelepíte okenní fólií pouze část izolantu. Díky izolantu na ostění se bude zdiva dostávat méně vlhkého vzduchu z interiéru.

 

Konkrétní značku vám nedoporučím. Nicméně doporučuji vybírat dle rozumu, ne podle nízké ceny. Příklad fólie vhodné pro interiér i exteriér ZDE: http://tikatalog.cz/folie/twinaktiv/

 

Přeju pěknou středu.

TOPlist