Zeptejte se na cokoliv

Velikost spáry

Petr | 24. 2 2012 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Nechal jsem si osadit okna firmou Sulko s páskami S3 Trio+.Nalepili je však místy opačně (šedou ven a černou do interiéru) a rohy vůbec nedoléhaly ke stěně.Reklamoval jsem,a prý mi to celé osadí novými páskami.Jenže já si myslím,že spára je příliš velká, že měli být větší okna.Když přišel zedník na vnitřní omítky,tak se divil, proč mám okolo okna cca 3cm mezeru,že budu muset připlácet za špalety(bude větší spotřeba materiálu).Je to novostavba, téměř přesné stavební otvory Porotherm osazený XPS.Když měřili okna,tak mi doporučoval překrýt špalety z venku EPS.Myslíte si,že bych i to zaměření oken měl reklamovat,nebo že je to v pořádku?Předem děkuji za odpověď.

Odpověď:

 

Dobrý den,

rozměry oken by měly být součástí smlouvy. Pokud vám firma dodala okna o rozměrech, které jsou v souladu se smlouvou, tak není co reklamovat v tomto ohledu.

 

TNI 74 60 77 určuje minimální velikost otvoru (detaily ZDE, bod č. 1: http://beta.montazokna.cz/spravna-montaz-okna/system-spravne-montaze/priprava/priprava-otvoruSpára 3 cm je horní hranice doporučené velikosti). Maximální velikost spáry omezena striktně není. Z hlediska praktických zkušeností není spára o velikosti 3 cm žádná tragédie. 

 

Přeji pěkný den.

 

TOPlist