Zeptejte se na cokoliv

profukování kolem parapetu

Irena | 14. 3 2012 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, máme nová plastová okna cca 3 roky. Zjistili jsme, že nám ve všech pokojích táhne na bocích všech parapetů a místy i pod parapetem, navíc se kolem drolí a praská stěna. Chtěla jsem se zeptat, jak poznám, že parapet následně po opravě bude v pořádku izolačně? Je přípustné určité protahování, nebo kolem parapetu nesmí protahovat vůbec nic. Dodavatel se vymlouvá na "pracování" materiálu vlivem počasí a tvrdí, že i po opravě stejně nelze docílit, aby parapet byl 100% zaizolovaný dokola. Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

pokud budete chtít zjistit stav před a po opravě, nechte si změřit proudění vzduchu spárou pomocí anemometru (více info ZDE: http://www.e-pristroje.cz/meteostanice-anemometry.html). Průvzdušnost připojovací spárou není přípustná dle projektové normy ČSN 73 05 40 - 2 ani dle TNI 74 60 77. Tedy by hodnota měla být rovna nule.

 

Vzhledem k tomu, že připojovací spára (i ta pod parapetem) je klasifikována jako dilatační,  je potřeba použít vhodné materiály, aby bylo dosaženo trvalé těsnosti. Více v sekci UTĚSNĚNÍ: http://beta.montazokna.cz/spravna-montaz-okna/system-spravne-montaze/pripojovaci-spara/materialy

 

Mějte se pěkně. 

TOPlist