Zeptejte se na cokoliv

dřevěná okna

Pavel | 28. 3 2012 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den. Je to dva roky co nám byly instalovány dřevěná okna. Na jednom z nich, po druhé zimě, se objevily bubliny pod vrchním nátěrem barvy. Po čase samozřejmě splaskly, ale zanechaly hrubou strukturu.to samé se po této zimě objevilo na dvouch jiných ať už na rámu, tak na samotném okně. Otázka: Je vše způsobeno jenom nedostatečně vysušeným dřevě při výrobě oken? Čekám na schůzku s dodavatelem ohledně záruky a očekávám obecné argumenty o nevysušené hrubé stavbě atd. Jak velký vliv na to může mít samotné zdivo. Postižené okna jsou na všechny světové strany a hrubá stavba tzv. přes jednu zimu vymrzla. Děkuji mnohokrát za odpověď. Nashledanou Krejsa.

Odpověď:

 

Dobrý den,

příčinu nelze z vašeho popisu odhadnout. Důvodů může být celá řada, např. nekvalita použité lazury (vrchní nátěr; impregnace) či technologická nekázeň, nevhodné chemikálie použité při ošetřování a mytí oken, kvalita a druh použitého hranolu na výrobu oken (borovice je více problematická a může "ronit" smolu), vlhkost lamely použité při výrobě a v neposlední řadě způsob zabudování oken a materiály v kontaktu s okny (potencionální nekompatibilita).

 

Pokud jsou okna pouze zapěněna, je velmi pravděpodobné, že připojovací spára je v zimě zcela vlhká a to má negativní vliv na trvanlivost povrchové úpravy.

 

Přeji pěknou středu.

 

TOPlist