Zeptejte se na cokoliv

Pretesneni oken

Petra | 22. 5 2012 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobry den, mam dotaz ohledne profukovani kolem plastovych oken. Termografickym merenim byl prokazan unik tepla. Realizacni firma nam slibila napravu timto zpusobem, cituji: "demontáž parapetu, přetěsnění a opětovná montáž parapetu, vypěnění rozšiřovacího profilu a ramu." Primo nam bylo zdeleno, ze tato oprava neni standartni a ze vysledek bude bud stejny nebo o neco lepsi. Jde o to, aby oprava opravdu mela nejaky vysledek a nedelalo se vse uplne zbytecne. Zajimalo by nas jak standartne se tento problem resi a jestli take zalezi na izolacni pene, ktera je pouzita. Doslechli jsme se, ze developer setril na vsem co se dalo. Predem moc dekuji za odpoved, Petra

Odpověď:

Dobrý den,

pokud bude detail rozebrán a doplněn o vzduchotěsnou membránu na vnitřní straně spáry, hydroizolační membránu na vnější straně pod parapetem a bude doplněna polyuretanová pěna do spáry i do profilů, tak bude výsledek podstatně lepší. 

 

Obecně záleží hlavně na kvalitě provedení. Tepelně izolační vlastnosti jedno komponentních polyuretanových pěn, které jsou na trhu jsou v podstatě velmi podobné, pokud jsou správně aplikovány a mají po vytvrdnutí pravidelnou strukturu.

 

Přeji pěknou úterý.

TOPlist