Zeptejte se na cokoliv

utesneni oken paskou ilmond

Vadaszova | 23. 8 2012 | Nezařazené / Nezaradené

Dobrý den, prosím o názor. Máme v novostavbě z lehčeného betonu osazená dřevěná okna, viz obrázky: http://doom.vadasz.cz/ chtěla bych se zeptat, jestli je v tomto typu stavby - prefabrikované dílce - tento způsob montáže v pořádku. Z vaší fotogalerie bych usuzovala, že je vhodný spíš pro dřevostavbu. Dozor nám radí pásku odstranit a vše vypěnit,aby bylo dosaženo dostatečné pevnosti. Váhu oken prý nemohou držet jen turbošrouby. Ještě pro úplnost:v ostění byl zub cca 0,5cm, který byl dorovnán polystyrenovými pásy šířky asi 6 cm (okna profil 88), proto jsou z venku vidět ty bílé pásy po stranách a nahoře.Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

vše se zdá být provedeno v rozumné kvalitě. Je pouze nutné dotěsnit napojení/spoje/ kouty vytvořené pomocí pásky TP652 illmod Trio+ a hydroizolační fólie ME500 na spodní straně, u parapetu. Váha oken by měla být přenášena do podkladního zdiva pomocí vložených nosných podložek (http://beta.montazokna.cz/spravna-montaz-okna/system-spravne-montaze/osazeni/pozadavky). Pokud byly při montáži vynechány, jedná se o zásadní pochybení. Pak opravdu váhu okna přenáší šrouby na svislých stranách, což není jejich funkce. Pokud tedy podložky mezi oknem a parapetním zdivem chybí, je potřeba je doplnit.

 

Pokud vám dozor na stavbě radí vyhodit komplexně těsnicí pásku (http://tikatalog.cz/pasky/tp652-illmod-trio/) a nahradit ji tepelnou izolací v podobě polyuretanové pěny, tak se tím neřiďte. Také byste patrně nevyměnili nový současný automobil za jiný, z roku 1980, že ten starší měl někde silnější plech.

 

Přeji pěkný slunečný čtvrtek. 

TOPlist