Zeptejte se na cokoliv

Správná skladba s purenitem

Vojtěch Hájek | 19. 11 2012 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problemtiku ideálního podložení balkonových dveří. Během následujícího měsíce mne čeká montáž 6 francouzkých eurooken s balkonovkami a s dodavatelem nemáme ještě přesně vyřešen detail podpraží. Bohužel jsem toto schema nenašel ani mezi Vašimi detaily. Nějaké obrázky jsou na webu výrobce ovšem napadá mne několik dalších otázek: 1.) je nutné použít tak vysoký profil purenitu jako je vzniklá mezera mezi základovou deskou a spodní hranou okna? V mém případě je to cca 15cm nebo si lze na základovou desku vybetonovat soklík cca 10cm a na zbylích 5cm použít purenit? 2.) jakým zbůsobem a zda vůbec připevnit popř. těsnit purenit k oknu? 3.) jakým zbůsobem se na purenit připevní parotěsná páska.? Neexistuje nějaký detail kde by byly zobrazeny všechny funkční prvky. Velice děkuji

Odpověď:

Dobrý den,

odpovědi na vaše dotazy níže. Nicméně vzhledem k minimu informací se jedná hlavně o doporučení. 

 

1) Výhody vámi zmíněného materiálu spočívají v dostatečné pevnosti v tlaku a zároveň dobrých izolačních vlastnostech. To neplatí o betonu. Tedy pokud máte omezené prostorové možnosti, je daleko výhodnější pracovat s jedním materiálem, než betonovat a poté beton dokonale izolovat mnoha centimetry izolantu.

 

2)  Postup je stejný jako u dalších materiálů. Okno je potřeba postavit na nosné podložky a spáru poté zateplit a opatřit vhodnými materiály zajišťujícími trvalou vzduchotěsnost, vodotěsnost a minimální nasákavost.

 

3) Těsnicí fólie a pásky je možné k kompozitnímu materiálu připojit stejně, jako například k betonu nebo omítce. Pochopitelně je potřeba ověřit přilnavost lepidel vlastními testy nebo se obraťte na výrobce, zda to nemají již vyzkoušené.

TOPlist