Zeptejte se na cokoliv

špatná montáž eurooken,prosím z textu vypustit název firmy VADEO OKNA, , zasílám nový text s oprav.ou.Mnohokrát Vám děkuji

Slávka | 9. 10 2013 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den, do staršího rodinného domku (50 let), o 3.N.P. jsem objednala eurookna , profil IV 78 , dřevo smrk, Uw 1,19W (m2.k), zasklení dvojsklem Ug=l,l0 , tak jak mi bylo doporučeno technikem, při zaměřování oken . Při zaměřování oken, nebyla projednána montáž, nebylo mě nabídnuto za příplatek ošetření připojovací spáry parotěsnou a poropropustnou páskou, ani jsem nebyla upozorněna, že osazení „pouze do pur pěny vč. zednického zapravení, tak, jak je uvedeno ve smlouvě, neodpovídá ČSN 730540-2. O tom, že v průběhu 4-5 let nebude provedeno zateplení RD, jsem technika informovala. Při montáži, dne 3-4.6.2013, mě bylo pracovníkem montážní skupiny vytknuto, že se zbytky vybouraného zdiva ze stavebního otvoru neodstraňují, naopak se tam ponechávají a překryjí se pěnou. Pur pěna nebyla provedena ani průběžně, ani v co nejširší vrstvě, místy zůstala zcela neošetřena. Nedostatek chybějící pěny, při dokončování montážních prací, byl nahrazen zednickým zapravením. Zatmelení vnější připojovací spáry, při chybějící parotěsné uzávěře vnitřní připojovací spáry, bylo cca z 85% provedeno silikonem o jehož kvalitním provedení lze rovněž pochybovat. K otřesům, ke kterým dochází ať již´ způsobené hrubým vybouráním (bez použití vrtačky), či jinými vlivy, došlo k popraskání zbylého zapravení. Dle firmy, jak uvádí ve svých odkazech na www, měla být provedená odborná montáž na základě dlouholetých zkušeností. Na nedostatky montáže, kdy takto osazená okna mj. zcela zdegradovala tepelné vlastnosti, jsem byla upozorněna po zeptání u ostatních firem, (v daném případě nejen, že technik již při zaměřování oken nabídne za příplatek ošetření připojovací spáry, ale firma také do smlouvy o dílo uvede, že osazení „pouze na pur pěnu vč. zednického zapravení neodpovídá ČSN 730540-2). Jedná se o okna a balkonové dveře větších rozměrů 3,4x1,8m 2,8x1,7m, 1,3x2,4m a 2,8x2,1 m. Zpětné zapravení připojovací spáry, bez vybourání oken není možné. Zednické zapravení je nevhodné, rovněž i zatmelení vnější připojovací spáry silikonem (bez provedení vnitřní parotěsné zábrany). Prosím o radu, jak nyní provést nápravu výše uvedené montáže, aby nedocházelo k tepelným ztrátám, ani k znehodnocování oken. Děkuji Vám.

Odpověď:

Dobrý den,

máte zhruba dvě možnosti. Dovybavit současné provedení dřevěnými lištami, které si necháte udělat na zakázku. K oknu by měly být mechanicky fixované nebo lepené, k ostění dotěsněné pomocí tmelu.

 

Druhou variantou je kompletně detail odkrýt (vybourat omítky atd.) a poté detail dovybavit vhodnými těsnicími fóliemi. V sekci detaily byste měla najít potřebné konkrétní informace, pokud se nějaký detail podobá tomu vašemu.

 

Přeji pěkný večer.

TOPlist