Zeptejte se na cokoliv

kral.jakub@gmail.com

Jakub Král | 5. 5 2014 | Nezařazené / Nezaradené

Dobrý den, při stavbě RD z Heluz STI 44 nám vznikl menší problém se zateplením překladů, kdy byl špatně umístěn polystyren - viz foto http://postimg.org/image/b3a2c58y1/ Chtěl bych se tedy zeptat, jak tento problém vyřešit, abychom eliminovali tepelné mosty?Napadla mě pod překlad po celé jeho šířce dát tvrzený polystyren o tloušce cca 3 cm. Bude to stačit? Dalším problém je asi i otočení krajové cihly, kdy do interiéru je dána užší část cihly, obávám se, aby okna nabyly moc zapuštěné. Předem díky Jakub Král

Odpověď:

Dobrý den,

venkovní špalety doporučuji nechat zateplit a to i přesto, že se třeba jedná o tvarovky s vnitřním izolantem. Zateplením ostění a překrytím rámu okna o například 3-4 cm docílíte lepších tepelně technických vlastností detailů, cihla ani rám okna nebudou zvenčí tolik prochladat. 

Pokud na překlad nalepíte po celé šířce 3 cm XPS, tak sice detail také zateplíte, ale zároveň si tím zkomplikuje kotvení okna. Velikost spáry bude "X + 3 cm". Což je dost. V XPS se budou jakékoliv kotvicí prvky víceméně volně vychylovat.

Velikost oken a způsob jejich zabudování (jestli budou vkládána do otvoru zvenku nebo zevnitř) konzultujte, prosím, s dodavatelem oken.

 

Přeji krásné pondělí.

 

TOPlist