Zeptejte se na cokoliv

Výměna oken - spáry

Vladimír Kučera | 20. 3 2015 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den. V bytovém domě (stáří 15 let, stavba z tvárnic) nám má již k tomu obcí určená firma měnit všechna okna v bytě, včetně balkonových. Jelikož jsem nemohl ovlivnit výběr firmy, chci alespoň ovlivnit montáž. Okna nám budou dávat Avantgarde Ovlo (6 komor, hloubka 80 + trojsklo U=0,7 W/m2K). Montáž má být provedena turbošrouby a PU pěnou. Jak se všude dočítám je toto již nedostačující. Byt je ke všemu dosti studený a vlhký. Chci se s firmou domluvit na kvalitnější montáži, než obci nyní nabídla. Můžete mi prosím poradit na čem bych měl trvat, aby montáž byla provedena správně? Montážní firmu jsem již kontaktoval ohledně požadavku montáže s připojovacími spárami, ale místo toho mi byl nabízen nějaký atestovaný voděodolný tmel. Že prý připojovací spáry samy o sobě vše neřeší. Ještě mi navrhovali použití onoho speciálního tmelu místo pěny a pouze parotěsné pásky z vnitřní strany bytu. Nebude vadit, že by byla páska použita jen z jedné strany? Nebo mám trvat na montáži s připojovacími spárami z obou stran? Není použití turbošroubů taktéž na škodu, místo upevňovacích pásků při použití připojovací spáry? Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

buďte tak laskav a projděte si sekci "Kvalitní montáž". Tam najdete postupně odpovědi na všechny své dotazy. Doporučuji také navštívit sekci "Detaily". 

 

Nicméně v krátkosti:

  • Trvat byste měl na provedení montáže plně v souladu s ČSN 74 60 77.
  • 3 stupňový uzávěr připojovací spáry je nejlepší řešení. Plně v souladu s výše uvedenou normou.
  • Dobře by vám mohl také posloužit "Kontrolní seznam", který vám v jednoduché formě sdělí, na co si dát při vlastní montáží pozor. Ke stažení ZDE: http://montazokna.cz/_files/file/Downloads/kontrolni_plan_NEW.pdf

 

Mějte se fajn, přeji pěkný víkend.

 

TOPlist