Zeptejte se na cokoliv

povinnost

Poslušný | 24. 6 2015 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Dobrý den, mám vybraného dodavatele oken, který mi nabízí i těsnící systém na zalomené ostění. Ale já chci rekonstrukci realizovat za co nejméně peněz (i profil je levný). Takže nechci žádné pásky. Mám já povinnost jí tam mít, nebo výrobce a dodavatel oken je povinen jí tam instalovat? Jde mi o to, že pokud okna budu jednou potřebovat reklamovat, jestli je moje chyba, že tam nebudou, nebo výrobce, který to na mé přání navzdory normě namontuje bez nich? Chápu, že budete argumentovat jejich důležitostí (pásek), ale to není předmětem mého dotazu.

Odpověď:

Dobrý den,

prvně bych chtěl zmínit, že toto není právní poradna a ani není cílem webu radit lidem, jak dělat věci co nejlevněji a nefunkčně. Naopak se snažíme zde uvádět postupy, návody, detaily a řešení, jak dělat věci dlouhodobě funkční a kvalitní. Důvod je prostý. Okna nejsou tričko nebo boty, které když přestanou fungovat, tak je po pár týdnech snadno, rychle a relativně levně vyměníte.

Nicméně pokud chcete co nejlevnější montáž, tak požadujte montáž pouze na PUR pěnu apod. Je ale pravděpodobné, že od vás bude chtít dodavatel podepsat ve smlouvě, že jste byl seznámen s riziky a že v případě poruch spáry se zříkáte možnosti na reklamaci. Pokud tak naopak dodavatel neučiní a namontuje okno pouze na PUR pěnu apod., pak je výhradně na něm, jak zajistí funkčnost spáry a rizika jsou za ním. 

 

Přeji pěkné odpoledne.

 

TOPlist