Zeptejte se na cokoliv

izolační pásky zbytečné nebo nutné?

marek bilko | 26. 10 2015 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

V oboru pracují již 11 let a řád bych se tady zeptal na celou tu kampaň na izolační interiérové a také exteriérové pasky. Jejich funkce se dle mého názoru minimálně přeceňuje a byly vyvinuty jako šikovný prostředek jak vylákat z klienta více peněz, tudíž více provize. Samozřejmě tyto pásky dnes instalujeme na 90% zakàzek jak si zákazník žádá, ovšem neznám jediného člověka z oboru který zná problematiku i z praxe a tyto pásky použil u sebe doma. Kromě teoretických výhod mají tyto pásky i praktickou nevýhodu, a to že zhoršují soudržnost vrstev při zedníkem začištění okenních rámů. Osobne jsem se nekolikkrat o tomto presvedcil prakticky strženim špalety s páskou.Z jak velké části dle vašeho osobního názoru má na vznik těchto pásek lobby? Přijde mi že pozornost od primárního produktu kterým je okno a jeho kvalitni osazeni je odváděna na produkty vedlejší. Někdo si to dobře vymyslel a také prosadil a dnes je jeho účet mnohem hezčí. Naštěstí jsem na té straně bariéry která z tohoto profituje.

Odpověď:

Dobrý den,

před lety nebyla v autech ABS, EPS, klimatizace, xenony a mnoho dalších věcí. A přitom ta auta také jezdila. Jen komfort a bezpečnost byly jinde. U oken je to stejné. Vývoj přináší celou řadu možností, např. trojskla, kompozitní matriály na výrobu rámů oken, teplé rámečky, zabezpečovací zařízení a také kvalitnější montáž, která zajistí, že okna po zabudování nebudou deklasována na úroveň před 20 lety.

 

Zákazník se i dnes může svobodně rozhodnout, že bude mít kvalitní okna namontovaná jako před 50 lety a že bere v potaz vznikající rizika. Naopak u například výše zmíněných aut si auto střední třídy s "dvoutaktem" prostě neobjednáte.  

 

Mějte se pěkně. 

TOPlist