Zeptejte se na cokoliv

Hloubka špalety při předsazené montáži

Milan Šlezinger | 30. 11 2015 | MONTÁŽ PŘEDSAZENÝCH OKEN / MONTÁŽ PREDSAZENYCH OKIEN

Dobrý den, plánuji předsazenou montáž plastových oken s trojskly v profilu Inoutic Eforte. Jedná se o novostavbu z dutinových cihel šíře 240 mm se zateplením 300mm EPS Momentálně jsem na vážkách. Oknařská firma doporučuje montáž na nosné L profily PR010 od Illbrucku, tak aby venkovní špaleta nebyla hlubší než 15 cm. Opravdu je tak důležité mít špaletu menší než 15 cm? Případně z jakého důvodu? Jde mi o to, že kdyby bylo vysazení provedeno jen 90 mm mohl by být použit nosný hranol PR007, který je 60% levnější, což by pro mne znamenalo úsporu skoro 30 tis. Děkuji

Odpověď:

 Dobrý den,

doporučuji vám prohlídnout si detaily předsazené montáže ZDE: http://www.montazokna.cz/detaily. Rozdíl ve spočítaných hodnotách lineárního činitele prostupu tepla a vnitřních povrchových teplot jsou patrné.

Při vyložení 200 mm a zateplení 300 mm jsou hodnoty horší než u vyložení pouze 120 mm. A to z toho důvodu, že rám je již zateplen menší tloušťkou EPS.  Ve výpočtech je i příklad s vyložením 90 mm, kdy hodnoty jsou ale počítány jiným softwarem, organizací a i detail je trochu jiný. Proto bych srovnání v tomto případě nepoužit.

Nicméně je jasné, že pokud použijete 90 mm nebo 120 mm nebudou rozdíly mezi vlastnostmi detailu nikterak dramatické.

 

Přeji pěkné pondělí.  

TOPlist