Zeptejte se na cokoliv

Osazení pásek na oknech

Aknelka | 7. 12 2015 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, mám stejný dotaz jako: -------- spravne nalepenie pasky Erik | 2. 11 2015 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN dobry den,,, otazka sa tyka osadenia pasok,,, ako sa maju spravne osadit? a to nalepit na vnutornu stranu ramu pred vlozenim do otvoru alebo po osadeni okna nalepit na ram? alebo to zalezi od typu pasky? --------- Bohužel z nákresu mi není jasná odpověď. Navíc už mám okna zazděná. Nová plastová okna mi dělali cca na 4x (jak byly peníze) a o páskách se zpočátku nevědělo, pak mi tvrdili, že nic takového neslyšeli (firma Stavona! - jestli už začali, nevím, nemám zatím peníze na další výměnu). Problém mám stejný jako většina: zvýšená vlhkost, plíseň. Ráda bych vše dala do pořádku jak jen to půjde. Zatím mi nikdo s páskami nedokázal poradit. Mohu tedy postupovat takto: očistit, napenetrovat ostění, nalepit pásky, nalepit izolaci Pufatherm a zakončit malířským rounem téže firmy? Děkuji.

Odpověď:

 Dobrý den,

aplikační návody jsou zpravidla součástí technických listů konkrétních jednotlivých materiálů, proto bych vám doporučit seznámit se  s postupem u konkrétně vybraného výrobku. Nicméně obecně jste postup uvedla korektně. Nejdříve je potřeba připravit podklad(y), což znamená odmastit, odstranit volné části, nečistoty apod. Následně porézní podklady impregnovat. Jako další krok je vlastní zafixování okenní fólie a následné začištění detailu deskovým materiálem nebo omítkou. Výrobky značky Pufatherm bohužel neznám. Nicméně podle dostupného aplikačního videa na internetu nebude s fixací izolační desky na okenní fólii patrně problém. 

Poznámka: Desky Pufatherm jsou velmi tenké. Proto bych doporučil co nejtenčí okenní fólii, aby nedocházelo "propisování fólie" do desky (viditelné ukončení hrany okenní fólie pod deskou na povrchu izolační desky). 

 

Přeji pěkné pondělí.

 

 

 

TOPlist