Zeptejte se na cokoliv

Euro okna

Hana | 4. 1 2016 | OSTATNÍ / OSTATNÉ

Máme v domě eurookna již více než 7 let. Vše je v pořádku, jen v koupelně a WC v zimě dochází k tomu, že vzniká námraza na vnitřním rámu okna ( = kdyz otevřu okno a podívám se na rám okna, co je ve zdi, je led "v záhybech" rámu a v dolní části, v drážce, kudy má odtékat voda, když prší, tak je tam sněhová námraza). Mnohdy mám problém okno otevřít, protože těsnění je nejspíš přilepené. Chtěla bych se zeptat, zdali je to normální popř. zdali můžete poradit, co s tím. Děkuji moc.

Odpověď:

Dobrý den,

vaše problémy patrně souvisí s výskytem a krátkodobou produkcí vysoké vlhkosti v koupelně (sprchování, praní apod.). Doporučil bych vám se zamyslet nad tím, jakým způsobem máte řešený odvod nadměrné vlhkosti právě z koupelny. Používáte nějaký větrák nebo větráte pouze zmíněným oknem? Používáte odvod vlhkosti pokaždé při její zvýšené produkci nebo na to zapomínáte? Pokud máte problémy s odvodem vlhkosti ven, tak může pomoci i nezavírání dveří od koupelny po jejím použití. Vyprodukovaná vlhkost se tak rozloží a dostane i do dalších místností, kde může být snadněji vyvětrána.

Dále zkuste prověřit stav těsnění v okně. Zda není někde přerušení, zda všude doléhá, jestli se nedrolí apod. U dřevěných oken jsou běžná aktuálně 2 těsnění. Středové a vnitřní dorazové. Máte obě nebo jen jedno středové? Pokud nemáte těsnění na vnitřní straně naléhávky křídla, tak si jej zkuste pořídit a doplnit. Tím se sníží množství proudící vlhkosti do funkční spáry okna (spára mezi křídlem a rámem).

 

Přeji pěkný den.

 

TOPlist