Zeptejte se na cokoliv

Správné použití parotěsné pásky a rozpínací pásky

Jakub | 7. 6 2016 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den. Mám pár dotazů ohledně rekonstrukce oken, která nyní probíhá v mém domě. Jedná se o výměnu starých špaletových oken za okna platová jednoduchá Na venkovní rám je nalepena rozpínací parotěsná páska, která se rozvinula směrem do venkovní části špelety a vyplnila mezeru. Následně bude zapravena do lepidla, aby vlivem UV nedegradovala. VU jednoho okna jim to z nějakého důvodu nevyšlo tak na jednu boční stranu okna použili parotěsnou pásku. Je to OK? Teď k mým zásadnějším dotazům. 1. je v pořádku, že parotěsnou pásku ze vnitř ani rozpínací pásku zvenku, nepoužívají vůbec na spodní část okna? Tvrdí, že tam se nedává... 2. po vybourání špeletových oken někde vznilki na bocích více jak 5 cm spáry, které vyplňují PU pěnou. Parotěsné pásky s perlinkou, které mají nalepeny na oknech na zdivo nedosáhnou. Tvrdí, že je nastaví. Lze to tímto způsobem řešit a jak se řeší tak aby to bylo správně? Děkuji mnohokrát za radu. Jakub Hradil

Odpověď:

Dobrý večer,

níže odpovědi na vaše dotazy:

  1. Aplikace parotěsné pásky na 1 ze 4 stran z venkovní strany nemá vliv a není nutné se znepokojovat. Otázkou nicméně je, jestli je tento materiál odolný vůči povětrnosti a bude fungovat jako pojistná hydroizolace.
  2. Pokud vám nedali parotěsnou fólií na všechny strany okenní spáry zevnitř, tak je výsledek takový, jako by tam nebyla vůbec. 
  3. Komprimační páska se opravdu na spodní vnější stranu u parapetu nedoporučuje. Páska je určena pro montáž do svislých nebo šikmých spár.
  4. Nastavování nedostatečné šířky fólie je možné, nicméně vyžaduje to preciznost a pečlivost při napojování, plus je to časově náročnější. Proto se takto postupuje zpravidla pouze ojediněle. 

Přeji pěkný večer.

 

TOPlist