Zeptejte se na cokoliv

Dodatečná montáž okenní folie

| 30. 11 2018 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, upravuji dům a pod balkonovými dveřmi bylo potřeba udělat úpravu podlahy. Dveře i okna jsou plastové, utěsněné nízkoexpanzní pěnou. V současnosti prý již pěna nestačí. 1. Jakým způsobem by jste doporučili utěsnit (pěna, vata, folie...) balkonové dveře mezi spodním profilem rámu a podlahou (mezera je cca 6cm)? 2. Dá se nějakým způsobem doplnit okenní folie (z vnitřní i vnější strany) po obvodu oken i dveří, když jsou okna z vnitřní strany již zapravené omítkou? Fasáda zatím zateplená není, z vnější strany je zatmeleno akrylovým tmelem, z vnitřní taktéž. Montáž oken byla před 5 - 10 lety, kdy se tato folie ještě nepoužívala. Děkuji P.

Odpověď:

Dobrý den,

níže naleznete odpovědi na vaše dotazy. 

1. Záleží hlavně na přístupnosti k detailu. Spára o velikosti 6 cm je již dostatečně veliká, aby do ní šla zasunout stlačená skelná nebo kamenná vata. Nicméně bych doporučil zůstat u PUR pěny a to z toho důvodu, že má v porovnání s výše uvedenými izolanty výrazně vyšší pevnost v tlaku a pomůže vám spodní díl rámu stabilizovat. 

2.  U zabodovaných oken cca 5 - 10 let, která jsou na vnitřní straně dotěsněná pomocí akrylátového tmelu, bych doporučil maximálně akrylát vyřezat a nahradit novým v případech, že je jednoznačně poničen (např. odtržen od rámu nebo ostění) a může vzniknuvší škvírou pronikat vzduch nebo déšť.

Přeji pěkný víkend. 

 

TOPlist