Zeptejte se na cokoliv

Parotěsná páska

František Zdražil | 1. 2 2023 | UTĚSNĚNÍ OKEN / UTESNENIE OKIEN

Dobrý den, mám plastová okna trojska s 3 vkládanými těšněními. Dodavatel mi namotoval okna bez parotěsné fólie. Je možné ji dodatečně nalepit? Navrhoval mi variantu tekuté izolace Dá se to použít jako náhrada nebo co je lepší? Jak řešit deatail rohu když budu příapdně epit pásku na rám okna z čela? děkuji těsněními

Odpověď:

Dobrý den,

okenní fólie lze obecně dolepovat po samotné montáži okna za předpokladu, že na čelní straně rámu je pro fixaci fólie dostatečně široká plocha. Na vnější straně rámu to nebývá problém, tam nejsou svislé panty kování a rám bude většinou z velké části zakrýt ETICS. Problém to může být na vnitřní straně rámu, kde jsou panty, pokud se jedná o otvíravé prvky. Je potřeba uvažovat o tom, kolik plochy vyžaduje konkrétní výrobce fólie na rámu pro fixaci fólie a zda máte dostatek prostoru na rámu, aby vám následně omítka, deska či lišta tu fólii na rámu zakryla. 

Tekuté okenní fólie jsou na trhu nové a netěší se zrovna velké popularitě, pokud vím. Pokud se pro ně rozhodněte, počítejte s tím, že budete muset maskovat rám, abyste si jen neznečistil, kontrolovat nanesenou tloušťku a čekat na jejich vytvrzení. 

Přeju pěknou středu.

TOPlist